MENU ☰

Welkom in de grootste sportclub
tijdens de Week van het Bos!

Sluit samen met minister Schauvliege de Week van het Bos feestelijk af in landschapspark het Drongengoed

Zondagnamiddag 16 oktober sluiten we in het Drongengoed deze geweldige editie van Week van het Bos af met een groot, sportief feest met vergeten volksspelen, bosvertellingen, lokale lekkernijen, een bosfotoshoot en veel meer. Bovendien openen we de gloednieuwe natuurloop in het Drongengoed – een nieuwe hotspot voor lopers die graag in een groen decor trainen. Uiteraard kan minister van Natuur, Joke Schauvliege, niet ontbreken. Jij komt toch ook?

>> Lees meer

Win bosbuffs voor de hele klas!

Word een echte bosolympiër met de tienkamp van de Olympische Herfstspelen! Kun jij minstens 5 beestige bossporten afvinken? Stuur een fotoverslagje naar info@weekvanhetbos.be en laat ons weten hoeveel leerlingen je klas telt en krijg voor de hele klas de enige echte bosbuff cadeau*!

>> Lees meer

Weg met die grijze tarmac, ontdek alle natuurlopen!

Tijdens de week van het Bos 2016 openen we in Drongenoed de tiende natuurloop in Vlaanderen. Waarom zou je immers uitsloven op een grijze tarmac of een grijs toestel als je je hele lijf én geest een plezier kan doen in de natuur? Hier vind je een overzicht van alle natuurlopen die al bestaan en die binnenkort opengaan.

>> Lees meer

Van sofasurfer tot bosatleet in 5 stappen

Goede voornemens zijn één ding, ze ook uitvoeren een ander. Dankzij onder supertips transformeer jij écht van een sofasurfer tot een ware bosatleet.

>> Lees meer

Wandelen over trage wegen op 15 en 16 oktober

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober vieren we de Dag van de Trage Weg. Trage wegen’ zijn plekken waar je veilig kunt wandelen of fietsen zonder gestoord te worden door het veel te drukke verkeer. Het zijn unieke en onverharde wandelstroken die meestal nog niet ontdekt zijn door de grote massa ...

>> Lees meer